Nieuws

Agent springt weg voor dronken automobiliste om aanrijding te voorkomen

Breda – Een 29-jarige dronken automobiliste uit Breda reed zondag 26 januari op de Prinsenkade recht op een politieagent af. De agent moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. Het alcoholgehalte bij de vrouw bleek ruim driemaal hoger dan de wettelijke toegestane hoeveelheid.

De agent fietste even na 04.00 uur over de Prinsenkade. Hier zag hij een auto zonder verlichting aan komen rijden. Hierop besloot de agent een stopteken te geven. Ondanks hij naast het uniform een opvallend geel veiligheidsvest droeg, merkte hij dat de bestuurster geen vaart minderde. De auto maakte ter hoogte van de agent zelfs extra snelheid, waarop hij weg moest springen om een aanrijding te voorkomen. De opvallend vrolijke en lacherige automobiliste werd op de Nieuwe Prinsenkade aangehouden.

Rijbewijs ingevorderd

De vrouw werd naast de poging doodslag op de agent ook aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het politiebureau werd de ademanalyse bij de 29-jarige afgenomen. De hoge uitslag van 735 ug/l, ruim driemaal hoger dan de wettelijke toegestane hoeveelheid van 220, was reden voor de agenten om direct haar rijbewijs in te vorderen.

© Stockfoto
Tags
Laat Meer Zien

112Journaal

112journaal verzorgt het 112 nieuws uit brabant waar alle hulpdiensten, zoals politie brandweer en ambulancedienst en het traumateam, bij betrokken zijn.

Gerelateerd Artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
error: Afbeelding en teksten zijn beschermd
Close
Close

Ad Blocker Gedetecteerd

Schakel deze uit om verder te lezen