Nieuws

Nieuwe Multidisciplinaire Commando Unit voor Oost-Brabant

Brabant – Binnenkort beschikken de hulpdiensten van de Veiligheidsregio’s Brabant-Zuidoost en Brabant-Noord over een Multidisciplinaire Commando Unit (MCU). Deze unit wordt ingezet bij grote calamiteiten, zodat leidinggevenden van brandweer, ambulancedienst, politie, bevolkingszorg en netwerkpartners overleg kunnen voeren over hun te volgen strategie. Met de komst van deze nieuwe commando unit zijn beide veiligheidsregio’s weer uitstekend gefaciliteerd, met als doel incidenten nog efficiënter te bestrijden. Afhankelijk van de complexiteit en de grootte van een incident schaalt een veiligheidsregio op waarbij een MCU het multidisciplinaire team de benodigde faciliteiten biedt.

Komende tijd wordt de MCU functioneel getest en worden functionarissen opgeleid en getraind in het gebruik van het voertuig. De veiligheidsregio’s streven er naar het voertuig medio april 2020 operationeel in te zetten. Het voertuig wordt gestald bij de brandweerpost van Aalst, van waaruit hij ingezet wordt in heel Oost-Brabant.

Samenwerking
In beide regio’s was het materieel voor het commando plaats incident (CoPI) aan vervanging toe. Omdat de frequentie van inzet relatief laag is, is gekozen voor 1 voertuig dat dienst doet in 2 regio’s. Het voertuig wordt gestald in de regio Brabant-Zuidoost. Personeel van die regio brengt bij een inzet in Brabant-Noord het voertuig ter plaatse. Bij langdurige inzet en oefeningen neemt Brabant Noord dit over. Buiten een directe besparing op de investering, levert de samenwerking in het beheer en onderhoud voor de komende vijftien jaar een aanzienlijke besparing op. Stel dat de MCU op 2 plekken tegelijk nodig is, dan vangen de regio’s dat op met kleinere al bestaande faciliteiten.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via 040-2203 203 of info@vrbzo.nl.

Foto Christel Verschuren Fotografie

Tags
Laat Meer Zien

112Journaal

112journaal verzorgt het 112 nieuws uit brabant waar alle hulpdiensten, zoals politie brandweer en ambulancedienst en het traumateam, bij betrokken zijn.

Gerelateerd Artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
error: Afbeelding en teksten zijn beschermd
Close
Close

Ad Blocker Gedetecteerd

Schakel deze uit om verder te lezen