« »Toezichthouder op hoofd geslagen bij controle

Gepubliceerd op 08-04-2019

Dordrecht - Een toezichthouder in Dordrecht moest vragen naar een identiteitsbewijs gisteravond bekopen met een klap op zijn hoofd. De 47-jarige Dordtenaar die op de Cornelis de Wittstraat naar zijn ID werd gevraagd, ging er op de fiets vandoor. Kort daarop werd hij door agenten aangehouden op De Vest. In zijn zak werd een boksbeugel aangetroffen.

De verdachte werd door twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) aangesproken, omdat hij bier dronk op de openbare weg. Toen hem om zijn identiteitsbewijs werd gevraagd, wilde hij dat niet tonen. De toezichthouders wilden de man vervolgens aanhouden, maar daar was de man niet van gediend.

Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij een van de de toezichthouders een klap op zijn hoofd kreeg. De boa’s deden een noodoproep voor assistentie. De verdachte wist te ontkomen en fietste weg, maar toegesnelde agenten konden op aanwijzigingen van de toezichthouders de man al snel traceren. Hij is op de Vest aangehouden voor het niet tonen zijn ID-bewijs en verzet bij zijn aanhouding.

aanhouding-handboeien-2-1554697781.jpg