« »Boom valt tegen woonhuis in Volkel tijdens storm in Brabant

Gepubliceerd op 10-03-2019

Volkel - Het was zondag 10 maart 2019 behoorlijk winderig in Nederland. Het Knmi gaf code oranje op en het was dus opletten geblazen.

Zo ook in het Brabant kwam de wond met forse vlagen en was het opletten geblazen.

Aan de Biesthoekstraat in Volkel bezweek een dikke boom onder de harde wind en kwam tegen een woonhuis terecht. De brandweer moest eraan te pas komen om het enorme gevaarte van de woning te verwijderen. De brandweer is uren bezig geweest met zagen en heeft de boel weer netjes op weten te ruimen. 

Wel liep de dakkapel door de boom forse schade op en zijn er enkele ramen gesneuveld. De zolder zou volgens de bewoner vol met glas liggen. Gelukkig liep niemand letsel op.

Bij een appartementencomplex aan de Muntmeester in Uden was de raamjalouzie door de harde wind uit zijn frame gegaan en over de dakrand heen geslagen. Met behulp,van de ladderwagen werd de jalouzie vakkundig verwijderd. Door de enorme wind werd de bak van de ladderwagen met touwen gepositioneerd.

In Veghel aan de Distelaar was een dikke van een boom afgebroken en hing gevaarlijk te bengelen. Meerdere dikke takken werden met behulp van de hoogwerker onder hevige windstoten verwijderd. De hoogwerker moest even goed gestempeld worden alvorens men kon beginnen.

Ook aan de Dr. Schaepmanlaan was een grote boom bezweken onder de harde wind. Deze belandde op het fietspad nabij de Rembrandtlaan waarna de doorgaan volledig was versperdt. Met de motorkettingzaag werd het gevaarte kort gezagen.

In het buitengebeid van Uden en Mariaheide was het plastic van de boeren akkers los gelaten. Op de Duifhuizerweg en Kraanmeer waren deze door de hevige windvlagen op de weg terecht gekomen. Omstanders en de agrariers zelf hadden de nodige moeite om de grote stukken plastic van de weg te krijgen.   

En wellicht een van de laatste van deze dag mocht post Nistelrode wederom uitrukken voor een boom over de weg. Een boom langs het fietspad aan de Heescheweg in Nistelrode was ook gaan liggen en versperde het fietspad. Deze is ook weer vakkaundig door de brandweerlieden verwijderd. 

MG-1179-1552244289.JPG
MG-1184-1552244289.JPG
MG-1183-1552244289.JPG
MG-1188-1552244290.JPG
MG-1191-1552244290.JPG